Kamado BBQ

De Kamado is de multifunctionele alleskunner voor elk BBQ gerecht. Hier vind je een overzicht van de beste Kamado BBQ's van 2023.
 

Beste Kamado BBQ van 2023

Ben jij een echte grillmaster? Dan wil je natuurlijk een Kamado in je tuin hebben staan! Wij vertellen je graag alles over de kamado, en natuurlijk welke Kamado je het beste kunt kopen in 2023. 

Wat is een Kamado?

Een Kamado BBQ is de multifunctionele BBQ voor de echte grillmaster!

Een Kamado is gemaakt van hoogwaardig keramisch materiaal, dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en uitstekende isolatie. Dit betekent dat je de temperatuur precies kunt regelen en dat je hele hoge temperaturen kunt bereiken.

Van low & slow spareribs tot een steenoven pizza, de Kamado kan het allemaal! Kamado's zijn er in veel verschillende formaten en in veel verschillende merken.

Wij raden alleen de premium A-merken aan met een goede garantie. De goedkopere merken zijn vaak van slechte kwaliteit waardoor de kans op scheuren van het keramiek groot is. Ook is de garantie bij een goedkope Kamado vaak slecht geregeld.

Een Kamado is niet goedkoop en koop je dan ook voor een lange periode. Een goede Kamado heb je met gemak 10 jaar plezier van!

 

Top 3 Kamado BBQs' 2023

Wil je de beste Kamado van 2023 kopen? Wij hebben het onderzoek al voor je gedaan! Hieronder vind je onze top 3 met de beste Kamado BBQ's.

#1. The Bastard - Urban Large 2022

The Bastard is een Nederlands merk dat de laatste jaren flink aan de weg timmert en daarmee een serieuze en betaalbare concurrent voor gerenommeerde merken. Met zijn stoere zwarte of grijze uiterlijk is dit een pareltje om in je tuin of buitenkeuken te plaatsen en wat ons betreft de mooiste Kamado.  Maar het gaat natuurlijk niet alleen om het uiterlijk, bij een Kamado is vooral de kwaliteit belangrijk. Dat zit bij The Bastard zeker goed! 

The Bastard is in verschillende formaten verkrijgbaar. Nodig je regelmatig vrienden uit dan is de Large 2022 de beste keuze. Persoonlijk vind ik de Urban uitvoering met mat zwart/grijs de mooiste, maar je kunt ook voor de glanzend zwarte variant gaan.

Let op: er is begin 2023 een geheel nieuwe Bastard op de markt gekomen, The Bastard VX. Deze nieuwe Bastard heeft o.a. een verbeterde top cap en luchtschuif waardoor je nog meer controle hebt. De prijs is echter een stuk hoger waardoor de 2022 versie volgens ons nog steeds de beste keuze is. Wil je de allernieuwste Bastard? Neem dan zeker een kijkje!

 

Waarom is The Bastard een goede keuze?

Premium Nederlands Kamado merk
20 jaar garantie op de buitenschil
Veel uitbreidingsmogelijkheden met Bastard accessoires
Voordeliger dan Kamado Joe & Big Green Egg
Gebruikt door #1 BBQ'er van NL Jord Althuizen
The Bastard Urban Large 2022

#2. Kamado Joe - Classic III 

Kamado Joe is een Amerikaans Kamado merk. Met zijn kenmerkende rode kleur valt deze Kamado zeker op! Kamado Joe staat bekend als een innovatief Kamado merk en komt vaak met nieuwe technieken en verbeteringen.

Uniek in de Kamado Joe 3 is de unieke SloRoller. Maak je gebruik van rookhout dan zorgt dit accessoire ervoor dat de rook beter verdeeld wordt door de BBQ. Hierdoor krijg je de maximale rookhoutsmaak.

Kamado Joe hoort in Nederland bij de grote drie waar ook The Bastard en de Big Green Egg bij horen.

 

Kamado Joe 3

Waarom is de Kamado Joe een goede keuze?

Uitgebreide levenslange garantie
Veel uitbreidingsmogelijkheden met Kamado Joe accessoires
Unieke SloRoller functionaliteit
Robuuste bouwkwaliteit

#3. Big Green Egg - Large

Als sinds 1974 maakt Big Green Egg zijn bekende kamado. Met bijna 50 jaar ervaring weet je dus zeker dat je een goede aankoop doet. Met zijn hoogwaardige kwaliteit keramiek (gepatenteerd door NASA) is de Big Green Egg een veilige keuze.

De concurrentie is veel later opgericht, maar heeft absoluut niet stil gestaan. Merken als Kamado Joe en The Bastard zijn wat innovatiever dan Big Green Egg. Maar wil je de beste kamado, met de beste garantie en zonder poespas, dan is de Big Green Egg misschien wel de beste keuze.

 

Waarom is Big Green Egg een goede keuze?

Bekendste en oudste Kamado merk in de wereld
Levenslange garantie op keramische onderdelen
Geproduceerd in Amerika
Ruim Big Green Egg accessoire aanbod
Hoogste kwaliteit keramiek (NASA gepatenteerd)
Big Green Egg - Large
Copyright 2023 BBQkiezen.nl - Een concept van Gebrand Marketing