Gasbarbecue

Ben je op zoek naar een gasbarbecue? Hier vind je een selectie van de beste gasbarbecues, in verschillende prijsklassen. Voordat je een gas bbq uitkiest is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de voordelen en nadelen van een gas bbq. 

Wat zijn de voordelen van een gasbarbecue?
Wanneer je kiest voor een gasbarbecue dan kies je voor gemak. Een gasbarbecue steek je eenvoudig aan via de ingebouwde ontsteker of via een aansteker. Je sluit de gaspot aan, draait het kraantje open en de gaspit en je kunt direct beginnen. Geen gedoe dus met zakken houtskool of briketten. Wanneer je kiest voor een grote gaspot dan gaat deze lang mee en kun je hier waarschijnlijk de hele zomer mee doen.

Een ander voordeel van een gasbarbecue is dat het snel is. De barbecue is binnen een paar minuten warm en dan kun je direct beginnen. Het op de juiste temperatuur houden van de bbq is bovendien eenvoudiger dan bij een bbq op kolen. Wil je regelmatig barbecue├źn maar heb je weinig tijd dan is een gas BBQ de perfecte keuze voor jou! 

Tot slot heeft een gas bbq weinig onderhoud nodig. Natuurlijk moet je de bbq schoon houden, maar je hebt geen last van as en half opgebrande kooltjes. 

Kortom, hou je van regelmatig bbq'en zonder hier te veel tijd aan kwijt te zijn kies dan voor een gas BBQ. Ze zijn er in veel verschillende prijsklassen dus er zit altijd iets voor je bij.

Wat zijn de nadelen van een gasbarbecue?
Elke bbq heeft nadelen, een gas BBQ heeft dat dus ook. Voor veel mensen is het echte barbecue├źn de smaak van vuur en rook en het beheersen van de temperatuur. Hoewel je met een gas bbq heerlijke gerechten kunt maken mis je deze smaak toch een beetje. Bovendien geeft het niet het echt stoere gevoel van koken boven een vuurtje. 

Een ander nadeel is dat je vaak niet weet hoeveel gas er nog in je gaspot zit en of het al tijd is voor een nieuwe. Je moet de gaspot regelmatig bijvullen of omruilen, dit kan vaak maar bij een beperkt aantal winkels terwijl kolen en briketten bijna overal wel te koop zijn. 
Copyright 2022 bbqkiezen.nl