Welke soort BBQ is geschikt voor mij?

07/02/2023

Een nieuwe BBQ? Dan wil je natuurlijk de juiste keuze maken!
In de zoektocht naar een nieuwe barbecue merk je dat er veel keuze is. Ik help je bij het kiezen van de juiste BBQ!

Dit zijn de verschillende soorten barbecues:

  • Houtskool BBQ
  • Gas BBQ
  • Kamado BBQ
  • Pellet BBQ
  • Elektrische BBQ
  • Tafel BBQ
  • Smoker BBQ

Elk soort BBQ heeft voordelen en nadelen. Om de juiste BBQ te kiezen is het belangrijk om te weten wat je met je BBQ gaat doen. Ook je budget is belangrijk.

Authentieke BBQ rooksmaak of gemak & snelheid?

De eerste vraag die ik altijd stel wanneer iemand advies vraagt voor het kopen van een barbecue is: Wil je een authentieke rooksmaak of ga je voor gemak?

Authentieke rooksmaak

Wil je een BBQ met een authentieke rooksmaak dan vallen er direct enkele BBQ's af. Met een gas BBQ of elektrische BBQ is het bijna onmogelijk om dit te bereiken. Wanneer je een authentieke rooksmaak wilt dan adviseer ik altijd een Houtskool BBQ of een Kamado BBQ. Met een pellet BBQ of een smoker is dit ook enigszins mogelijk, maar dit is meer voor de ervaren bbq'er en specifieke gerechten.

Gemak & snelheid

Kies je voor gemak? Dan raad ik je aan te kiezen tussen een Gas BBQ of een Elektrische BBQ. Het grote voordeel van deze twee soorten BBQ's is dat deze snel warm zijn, eenvoudig op temperatuur zijn te houden en dat je geen gedoe hebt met het aansteken van kolen. Kies je voor gemak en wil je toch een beetje in de buurt komen van een authentieke barbecue smaak, dan raad ik je aan om te kiezen voor een Gas BBQ.

Heb je geen zin in gedoe met een gasfles of zoek je een BBQ zonder vuur, dan is een elektrische BBQ voor jou de juiste keuze.

Houtskool BBQ of Kamado BBQ?

Ga je voor de authentieke BBQ rooksmaak? Dan kun je kiezen tussen een Houtskool BBQ of een Kamado. Kamado BBQ's zijn de laatste jaren erg populair.

Dat is natuurlijk niet zonder reden. De Kamado heeft enkele belangrijke voordelen vergeleken met een houtskool BBQ. Een Kamado BBQ is gemaakt van keramiek terwijl een houtskool bbq vaak gemaakt is van metaal.

Keramiek is erg warmte vast waardoor deze minder houtskool gebruikt, de temperatuur is preciezer te regelen en de kamado gaat lang mee en is hierdoor een stuk duurzamer. Het nadeel is dat een goede kwaliteit keramiek erg duur is. Een Kamado is dus niet goedkoop, en daarom minder geschikt voor beginners.

De houtskool BBQ is perfect voor beginners

Ga je starten met BBQ'en dan raad ik je aan om te starten met een houtskool BBQ. Een houtskool BBQ is perfect om te leren BBQ'en, zonder dat je direct veel geld hoeft uit te geven.

Met een houtskool BBQ maak je niet alleen hamburgers en kipsaté. Ook bekende BBQ-gerechten als pulled pork en spareribs kun je hier prima op bereiden. Let op: Het is belangrijk om een BBQ te kopen met een goede temperatuurregeling. Op BBQkiezen.nl hebben we de beste gas BBQ's als voor je geselecteerd. 

 

 

Een Kamado,  de ultieme BBQ voor de echte grillmaster

Steek je regelmatig de BBQ aan en ben je klaar voor next level? Dan wil je absoluut aan de slag met een Kamado! Het koken op een Kamado is voor elke grillmaster een genot. Van pizza tot smoken en van grillen tot low & slow de Kamado kan het allemaal.

Copyright 2023 BBQkiezen.nl - Een concept van Gebrand Marketing